Paraguay je v súlade s normami EÚ vo výrobe hovädzieho mäsa
Európsky blok do minulého januára predstavoval 2% všetkých predajov v zahraničí týchto výrobkov
Národná služba zdravia a kvality zvierat (SENACSA) v Paraguay tento týždeň potvrdila, že generálne riaditeľstvo pre zdravie potravín (DG Sante) Európskej únie (EÚ) uspokojivo dospelo k záveru auditu výroby hovädzieho mäsa z juhoamerickej krajiny. Audit, ktorý bol vyrobený v septembri 2024, vyhodnotil oficiálne kontroly a certifikačné systémy vrátane farmakologicky aktívnych kontrol, kontroly látok pesticídov a znečisťujúcich látok.
„Uspokojivo dospel k záveru procesu hodnotenia výsledkov auditu, ktorý vykonal v septembri 2024 Generálne riaditeľstvo pre zdravie potravín v Európskej únii,“ uviedla vo vyhlásení Senacsa.
Audit EÚ tiež určil, že miestny úradný riadiaci systém miestnych zariadení bol schopný zaručiť dodržiavanie príslušných štandardov EÚ.
Úspešný výsledok auditu zabezpečuje obnovenie oprávnenia vyvážať hovädzie mäso a odvahy do EÚ. Až do minulého januára blok predstavoval 2% všetkých predajov týchto výrobkov v zahraničí.
Agentúra sa tiež týkala auditov iných trhov. Singapurský tím dorazí do Asunción 2. marca, vedúci Senacsa, povedal José Carlos Martín. Okrem toho misia Filipín dokončila hodnotenie minulý rok, po ktorom sa podľa Paraguayan Media vylúči nová návšteva v nasledujúcich mesiacoch.